Informationsdag den 17 november i Malmö för lärare som är HLR instruktörer

Svenska HLR rådet och Skånes universitetssjukhus bjuder in till en spännande inspirationsdag för lärare i Jubileumsaulan, Skånes universitetssjukhus mellan klockan 11.00-16.00. Hjärtligt välkomna!
Läs mer
 

HLR app

Ladda ner vår app Rädda hjärtat, som vi har utvecklat tillsammans med Hjärt-Lungfonden. Appen kan laddas ner från App Store och Google Play.
 

Vetenskapligt HLR symposium i Stockholm den 11 november

Välkommen med anmälan till HLR Rådets vetenskapliga symposium på Södersjukhuset i Stockholm!
Läs mer
 

Resuscitation Academy utbildning 10-11 nov i Stockholm

Svenska HLR Rådet i samarbete med Hjärtstoppsgruppen på Södersjukhuset och Resuscitation Academy i Seattle har nöjet att bjuda in till en ny utbildning om hur vi tillsammans kan förbättra omhändertagndet vid hjärtstopp utanför sjukhus. Sista anmälningsdag är den 30 sept.
Läs mer
 

Europeiska Restart a Heart Day den 16 oktober

Läs mer
 

Drabbades av ett hjärtstopp under pågående match.

Drabbades av ett hjärtstopp under pågående match.

För ett drygt år sedan var han nära att dö, nu tränar han för en comeback.

Publicerad av: David Fredman tors 13 jan 2011

Mitt under pågående match i hockeyallsvenskan mellan Bofors och Örebro på luciadagen 2009 drabbades Örebros Niklas Lihagen av ett hjärtstillestånd och föll ihop på isen.
Domaren Wolmer Edqvist, som är utbildad ambulansskjuksköterska, startade snabbt Hjärt- och lungräddning och hjälpte på så sätt till att rädda livet på Lihagen.

Om Lihagen någonsin skulle kunna spela ishockey igen har varit osäkert, men nu är han åter på isen och siktar på en comeback.

Sedan detta intäffade har Nobellhallen, där matchen spelades utrustats med en halvautomatisk hjärtstartare och hjärtsäkerheten har förbättrats.den

Läs hela artikeln på:
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/allsvenskan/article...

Sök din närmsta hjärtstartare på: www.hjartstartarregistret.se