Ny intuitiv webbutbildning

Den förberedande webbutbildningen har förenklats, fått ny design och anpassats till att fungera även på surfplattor och mobiltelefoner. Du kan även logga in utan att registrera dig. Välkommen in!
Läs mer
 

HLR app

Ladda ner vår app Rädda hjärtat, som vi har utvecklat tillsammans med Hjärt-Lungfonden. Appen kan laddas ner från App Store och Google Play.
 

Rekommendationer om hjärtstartare i Sverige

Arbetsgruppen för defibrillering utanför sjukvården med Jacob Hollenberg som ordförande har sammanställt viktiga dokument om hjärtstartare i Sverige.
Läs mer
 

HLR2014

HLR2014 Konferens om drunkning 3-4 juni i Tylösand.
Läs mer
 

Drabbades av ett hjärtstopp under pågående match.

Drabbades av ett hjärtstopp under pågående match.

För ett drygt år sedan var han nära att dö, nu tränar han för en comeback.

Publicerad av: David Fredman tors 13 jan 2011

Mitt under pågående match i hockeyallsvenskan mellan Bofors och Örebro på luciadagen 2009 drabbades Örebros Niklas Lihagen av ett hjärtstillestånd och föll ihop på isen.
Domaren Wolmer Edqvist, som är utbildad ambulansskjuksköterska, startade snabbt Hjärt- och lungräddning och hjälpte på så sätt till att rädda livet på Lihagen.

Om Lihagen någonsin skulle kunna spela ishockey igen har varit osäkert, men nu är han åter på isen och siktar på en comeback.

Sedan detta intäffade har Nobellhallen, där matchen spelades utrustats med en halvautomatisk hjärtstartare och hjärtsäkerheten har förbättrats.den

Läs hela artikeln på:
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/allsvenskan/article...

Sök din närmsta hjärtstartare på: www.hjartstartarregistret.se