Ny intuitiv webbutbildning

Den förberedande webbutbildningen har förenklats, fått ny design och anpassats till att fungera även på surfplattor och mobiltelefoner. Du kan även logga in utan att registrera dig. Välkommen in!
Läs mer
 

HLR app

Ladda ner vår app Rädda hjärtat, som vi har utvecklat tillsammans med Hjärt-Lungfonden. Appen kan laddas ner från App Store och Google Play.
 

Rekommendationer om hjärtstartare i Sverige

Arbetsgruppen för defibrillering utanför sjukvården med Jacob Hollenberg som ordförande har sammanställt viktiga dokument om hjärtstartare i Sverige.
Läs mer
 

HLR2014

HLR2014 Konferens om drunkning 3-4 juni i Tylösand.
Läs mer
 

Hjärtstopp i samband med drunkning

Hjärtstopp i samband med drunkning

Vilka är karakteristika vid hjärtstopp i samband med drunkning och hur stor är överlevnaden?

Forskning

Avhandlingsprojektet avser att beskriva karakteristika och överlevnad vid hjärtstopp i samband med drunkning. I 5 delstudier beskrivs skillnad mellan hjärtstopp vid kardiell genes och hjärtstopp då drunkning är bedömd som orsak. Finns det ett samband mellan kammarflimmer och hjärtsjukdom vid hjärtstopp i samband med drunkning? Räddningstjänstens insatser i samband med räddning och vattentemperaturen betydelse för överlevnad presenteras liksom förekomst av hjärtsjukdom och dess relation till personens avsikt.

Avhandlingen finns tillgänglig via: http:///hdl.handle.net/2077/33681

Nominera till årets hjärt-lungräddare 2014

5 mar

Det är dags att nominera årets hjärt- lungräddare är det du eller känner du någon som räddat ett liv?

Riksförbundet HjärtLung, tillsammans med Svenska rådet för hjärt-lungräddning och Stiftelsen för hjärt-lungräddning i Sverige, delar varje år ut priset Årets hjärt- lungräddare till någon...