HLR2019

Tom Quinn föreläser på HLR2019

HLR2019 – vilken succé

Tack alla ni 1650 personer  – deltagare, föreläsare, utställare, sponsorer, kongressbyrån Meetx, moderatorer och medlemmar – som kom till HLR-rådets kongress ”Tillsammans räddar vi liv” 24-25 september på Stockholm Waterfront! Tack  vare er alla blev det fantastiska dagar!

Temat var ”Tillsammans räddar vi liv”, och invigningen visade verkligen att varje länk i ”Kedjan som räddar liv” är lika viktig. Där fick deltagarna höra Magnus historia. Han drabbades av plötsligt hjärtstopp på Idrottens dag i Boo där tv-profilen André Pops var bland de första på plats och gjorde en livräddande insats. En stark inledning som verkligen påminde alla om varför HLR är livsviktig kunskap!

Den vetenskapliga nivån på kongressen var hög med många spännande föreläsningar. Som keynote speaker presenterade professor Tom Quinn PARAMEDIC 2 -studien, både svåra etiska ställningstaganden och det intressanta resultatet.

För att ta del av alla fina föreläsningar, ladda ner materialet här. Filmerna från kongressen hittar ni här. Kongressbroschyren Tillsammans räddar vi liv, hittar ni här.

Den 24 september genomfördes en tävling i A-HLR vuxen på en scen i utställningshallen. Tre lag genomförde tävlingen på ett imponerande sätt under ledning av Ferenc Sari. Vinnare blev team ”All Stars” bestående av HLR-rådets egna huvudinstruktörer i A-HLR vuxen! Stort grattis till en fantastisk prestation!

Parallellt med tävlingen kunde man i en närliggande sal besöka ”Best abstract session” där sex fina arbeten presenterades. Priset för ”Best abstract” gick till Anna Thoren, ”EKG-monitorering och överlevnad vid hjärtstopp på sjukhus”, och delades ut av Sune Forsberg  under kongressmiddagen.

Vad är väl en bal på slottet…. Ja, kanske en middag i Stadshuset! 1200 personer kom på kongressmiddagen, och då var Blå Hallen fylld till bristningsgränsen! Fantastisk mat och underhållning och röj på dansgolvet i Gyllene salen bjöd kvällen på.

Priset till Årets hjärt-lungräddare delades ut av Riksföreningen HjärtLung under middagen och gick i år till Nicole Kukuruzovic, 25 år som i februari 2019 gjorde en livräddande insats på ett gym i Alvesta där Eva Karlsson drabbats av plötsligt hjärtstopp.

Onsdagen startade med Morning Run genom vackra Stockholm med HLR-rådets ordförande Andreas Claesson i spetsen. Ett 20-tal morgonpigga kongressdeltagare sprang ca 5 km både tisdag och onsdag morgon.

Under kongressens andra dag kunde deltagarna välja mellan föreläsningar riktade mot ”Samhälle” eller ”Sjukvård” samt gå och lyssna på ”Poster session” under lunchen. HLR-rådet monter hade också många besökare som passade på att prata och ställa frågor.

Kongressen avslutades med att tre föreläsare delade med sig om sina visioner för framtiden gällande HLR-utbildning, behandling av hjärtstopp pre-hospitalt samt på sjukhus. Spännande, vi får se om de får rätt!

Tack för denna gång och hoppas att alla ni som på något sätt medverkade till att denna kongress blev en så härlig upplevelse bokar in 25-26 maj 2021 i Göteborg då vi har nya riktlinjer och nytt utbildningsmaterial att presentera!

#tillsammansraddarviliv #allakanraddaliv

Dela innehållet: