Att få en andra chans i livet

 


Jag drabbades av plötsligt hjärtstopp på jobbet, under nattarbete  30/1-2019 och lever idag tack vare två kollegors insats med hjärt-lungräddning.

Jag mådde precis som vanligt den natten, hade inga förkänningar. Själv minns jag ingenting av händelsen mer än att jag blinkande till med ögonen och låg sedan i sjukhussängen där en läkare berättade för mej vad som hänt. Den 4 februari fick jag  ICD/pacemaker inopererad, och jag är med i Facebook gruppen ICD Sverige där vi som har fått en ICD eller är inplanerad att få, kan dela med sig av sina erfarenheter.

Resan tillbaka till arbetslivet och vardagen har känslomässigt varit en bergochdalbana, men med tiden så blir jag mer och mer stärkt av  ICD:n som livförsäkring. Min fysiska aktivitet bromsas lite av hjärtmediciner, jag blir mera andfådd och det känns som att jag har en ”handbroms” som drar åt när jag anstränger mig men jag är säker på att det kommer att bli bättre och bättre.

Jag fick en andra chans i livet och med den har jag föreläst om händelsen inför HLR-instruktörsgrupper och själv utbildat mig i HLR för vuxna. Efter de här händelsen har två hjärtstartare köpts in till min arbetsplats och alla på avdelningen har fått utbildning i HLR.

// Martin

 

Dela innehållet: