Styrelse

HLR-rådets styrelse september 2022

Styrelsen för Svenska HLR rådet består enligt stadgarna av 5 personer och adjungerar vid behov ytterligare resurspersoner.

Johan Björklund, Annika Ehlers, Therese Djärv, Hans Friberg. På bilden saknas Araz Rawshani.

Therese Djärv, ordförande
Therese valdes in som ordförande i september 2022 och är Adjungerad professor på KI i  akutsjukvård, samt överläkare i akutsjukvård och internmedicin vid Karolinska universitetssjukhuset.
Läs mer om Therese här.

Hans Friberg, ledamot SFAI
Är anestesi- och intensivvårdsläkare vid Skånes universitetssjukhus i Malmö och chef för centrum för hjärtstopp vid Lunds universitet. I HLR-rådet representerar Hans Svensk förening för Anestesi- och Intensivvård (SFAI). Hans är professor och aktiv forskare inom vård efter hjärtstopp med inriktning av vård på IVA efter hjärtstopp med fokus på temperaturkontroll och prognosbedömning.

Annika Ehlers, ledamot
Invald i styrelsen april 2015. Annika arbetar som akutsjuksköterska och HLR organisatör på Arvika sjukhus. I rådet är Annika även verksam som ordförande i Regiongruppen HLR.

Araz Rawshani, ledamot Svenska Kardiologföreningen
Araz valdes in som representant för Svenska Kardiologföreningen i september 2022. Läkare, Med dr och forskare på Avdelningen för molekylär och klinisk medicin, Göteborgs Universitet. Registerhållare för Svenska Hjärt-lungräddningsregistret.
Se publikationer här.

Svenska HLR-registret.


Johan Björklund, ledamot
Invald i Styrelsen april 2018. Leg. sjuksköterska samt brandman. Johan är enhetschef i Falu Kommun och ordförande i Svenska HLR-rådets Regiongrupp samhälle.

Dela innehållet: