Hur går det för Sveriges Hjärtstartarregister?

Foto: Fotogruppen Södersjukhuset

Jo tack, det går bra! Tack vare alla entusiastiska ägare av hjärtstartare som tycker att det är viktigt att visa var hjärtstartarna finns på vår karta för att rädda liv vid hjärtstopp utanför sjukhus: Sveriges Hjärtstartarregister

Just nu finns det 19451 kontrollerade hjärtstartare i registret, en fantastisk ökning har skett det senaste året som vi är mycket tacksamma för. Alla hjärtstartare visas dock inte på kartan. En del är registrerade som ”rörliga” i fordon, och vissa ägare har av olika anledningar valt att visa endast för larmcentralen och för SMSlivräddare var hjärtstartaren finns .

Inom kort kommer vi att lansera en förbättring av öppettiderna för hjärtstartare. Man ska som ägare kunna ange lunchstängt, och stängt vissa röda dagar som julafton, nyårsafton osv. Det har inte varit möjligt förut.

Vi får en hel del frågor till registret och det är roligt. Det visar att ni är engagerade därute! Nu finns det en FAQ sammanställning med lite vanliga frågor som brukar dyka upp, samt svar på dessa. Du kan läsa den här:
FAQ om SHR

Följ gärna Sveriges Hjärtstartarregister på Facebook:
Sveriges Hjärtstartarregister på Facebook

#tillsammansraddarviliv #allakanraddaliv

Dela innehållet: