Tillsammans räddar vi liv – HLR2019!

Varmt välkommen till vackra Stockholm och Svenska HLR-rådets stora vetenskapliga kongress om plötsligt hjärtstopp den 24-25 September 2019!

Alltför många människor drabbas av ett plötsligt hjärtstopp i Sverige varje år. Tidig HLR och defibrillering räddade totalt 1444 liv år 2017 men vad vet vi i dagsläget om nyttan av SMS-livräddning, Drönare med hjärtstartare, Adrenalin, Temperaturkontroll, ECMO eller pedagogiska modeller för att fler skall kunna överleva? Hur kan vi tillsammans sprida kunskaper om HLR i samhället samt öka antalet registrerade hjärtstartare så att de verkligen kommer till användning under de första kritiska minuterna efter ett hjärtstopp?

På centralt belägna Waterfront kongresscenter vid centralstationen i Stockholm får du under två välfyllda dagar möjlighet att ta del av aktuella forskningsstudier, de senaste nyheterna om HLR samt föredrag av högsta kvalitet från de främsta föreläsarna i Sverige och Europa. Passa på att nätverka, träffa överlevare, utställare och instruktörer från hela HLR-Sverige och boka tidigt in dig på det sociala programmet – en spektakulär galakväll i Stadshuset, blå hallen med middag och underhållning, antal platser är begränsat.

Vi ser mycket gärna att just du känner dig delaktig och interagerar med kongressen, sprid information om HLR2019 i sociala medier och dela med dig av vad just du har för tankar och projekt på gång. Sänd oss ditt abstract för presentation på poster-utställningen eller varför inte planera och genomför en egen workshop?

Vi skall tillsammans öka engagemanget kring plötsligt hjärtstopp och första hjälpen i Sverige och rädda ännu fler liv under kommande år, överlevare efter hjärtstopp skall dessutom ges bästa möjliga förutsättningar för en god livskvalitet.

Varmt välkommen till HLR2019!

Med vänlig hälsning,
Andreas Claesson
Ordförande Svenska HLR-rådet

Läs mer och anmäl dej här!

Dela innehållet: