Hej Instruktör i Svenska HLR-rådet – VIKTIGT!

 Hoppas allt väl trots det speciella år som varit. Svenska HLR-rådet kommer i samband med HLR2021 att driftsätta en ny utbildningsportal som stöttar dig som instruktör och dina kursdeltagare i det viktiga arbetet med att sprida HLR-kunskaper i Sverige. Här nedan hittar du viktig information som berör dig som är instruktör i HLR-rådet.

HLR-rådet kommer att presentera nya riktlinjer och utbildningsprogram i HLR och första hjälpen på kongressen HLR2021 i Göteborg den 23-24 november. Kongressen är nu öppen att anmäla sig till och det är möjligt att delta digitalt via länk. Läs mer på hlrkongress.nu och känn dig varmt välkommen med din anmälan!

På HLR2021 lanseras även en helt ny IT-plattform för dig som är instruktör eller kursdeltagare – Utbildningsportalen. Den nya utbildningsportalen underlättar upplevelsen kring HLR-utbildning både för kursdeltagare och för dig som instruktör då du kan skapa kurser, bjuda in deltagare, följa statistik, mm och inkluderar övergripande följande funktioner på ett och samma ställe:

  1. Samtliga förberedande webbutbildningar.
  2. Möjlighet att skapa kurser, enkelt bjuda in deltagare och annonsera dina kurser.
  3. Utbildningsregister för att följa antalet kurser och deltagare över tid.
  4. Hitta utbildare och instruktörer i Sverige.

Ny utbildningsportal – din åtgärd krävs!:  

Du som är instruktör behöver gå in i utbildningsregistret och se till att du har endast en (1) mailadress som är aktuell, detta gör du på följande sätt:

  1. Logga in i utbildningsregistret via: http://www.cpr-council.se/kurs/logon.php
  2. Klicka på ”Ditt namn” och sedan ”Min Profil”.
  3. Kontrollera att din aktuella mailadress och mobilnummer är korrekt
  4. Spara /skriv ned statistik över antalet tidigare kurser och deltagare om du önskar ha kvar dessa, innan den 23 november.

Har du flera instruktörsnummer?

Har du mot förmodan flera instruktörsnummer med olika mailadresser kopplade till olika instruktörsbehörigheter rekommenderar vi:

  1. Logga in på dina olika konton i utbildningsregistret och uppdatera mailadressen (endast en) så att den är likadan på de olika kontona. Med samma mailadress kommer dina samtliga instruktörsbehörigheter att föras över till en (1) profil i utbildningsportalen.
  2. Kontakta i undantagsfall vårt kansli OBS! via mailadress: utbildningsregistret@hlr.nu och ange  vilka instruktörsnummer det berör och vilken aktuell mailadress som skall gälla på samtliga konton så att dessa kan slås samman till en (1) profil.

I samband med HLR2021 öppnar den nya Utbildningsportalen som du når via hlr.nu och möjligheten att registrera HLR-kurser i det gamla utbildningsregistret stängs. Första gången du besöker utbildningsportalen registrerar du ett konto med den mailadress som du har angivit i utbildningsregistret samt ditt mobilnummer. Dina instruktörsbehörigheter från det gamla registret är då överförda till den nya utbildningsportalen, men observera, ingen statistik förs över från tidigare år.

Tack för din hjälp och förståelse i detta viktiga och spännande teknikskifte.

Med vänliga hälsningar

 

Andreas Claesson

Ordförande.

 

 

 

 

Dela innehållet: