HLR2019 kongressen Tillsammans räddar vi liv


Med en månad kvar pågår förberedelserna för fullt inför HLR2019.  Kongressen sker på Stockholm Waterfront Kongress Center centralt beläget ett stenkast från centralstationen, flygbussar och tåg. Vi närmar oss 1600 deltagare, men ännu finns det plats för fler som vill lära sig mer om hjärtstopp, defibrillering, överlevnad, HLR i skolan, läkemedel vid hjärtstopp, första hjälpen mm.

Workshops och Bästa abstract
I år har vi två workshops under lunchen dag 1 som handlar om Fråga experterna om SMSlivräddare, och Telefon-HLR med forskarna Helge Myklebust och Tonje S. Birkenes. Vi kommer samtidigt även att ha ”Best abstract” föreläsningar där sex utvalda föreläsare får chansen att berätta om sina projekt och bedömas av experter. Antalet platser till workshops är begränsat, så här gäller först till kvarn principen. Pris till vinnande abstract delas ut under middagen i Blå Hallen.

Best-abstract-session (1)

A-HLR tävling
Nytt inslag är vår A-HLR tävling där tre lag tävlar om bästa teamwork. Tävlingen leds av HLR rådets Dr Ferenc Sari, som har stor erfarenhet av liknande tävlingar under ERC kongresserna, samt Ulrika Karlgren, projektansvarig för sjukvården.

Postertur
Postertur med utvalda projekt sker dag 2 under lunchen och leds av forskare inom hjärtstopp i sjukvården. De utvalda håller en kort presentation av sitt projekt och därefter har publiken möjlighet att ställa frågor. Vi kommer bland annat att få se nytt förslag till beslutsstöd vid lavinolyckor. Pris delas ut till ”Bästa poster”.

Poster-session (1)

Utställare och Morning run
Våra utställare planerar spännande saker i sina montrar och vår guldsponsor Laerdal kommer att hålla ett roligt, interaktivt moment båda dagarna där intresserade kan delta. För morgonpigga rekommenderas ”Morning run” den 24 och 25 sept kl 07.00, en 5 km lång löprunda på Riddarholmen och Kungsholmen, som leds av Andreas Claesson, HLR rådets ordförande.

Middag i Blå hallen
Och sist men inte minst, middagen i Blå Hallen som kommer att bli en oförglömlig upplevelse i Ragnar Östbergs fantastiska stadshus byggt 1923. Ljusen, maten, den berömda trappan, underhållningen och dans i Gyllene salen efter middagen! Alla 1200 platserna är bokade och vår kongressarrangör Meetx har f.n. en kölista.

Varmt välkommen med din anmälan!

HLR2019 kongressen

#tillsammansraddarviliv #HLR2019 #allakanraddaliv

Dela innehållet: