Tillsammans räddar vi liv!

Välkommen till HLR-rådets vetenskapliga kongress som går av stapeln 24-25 september på Stockholm Waterfront i vår vackra huvudstad!

Med ca 1800 deltagare är detta den största HLR-kongressen i Europa med instruktörer i HLR och Första hjälpen, forskare, intresseorganisationer samt utställare.

Temat för kongressen är ”Tillsammans räddar vi liv” – det är precis så det är! För att rädda livet på någon som drabbats av plötsligt hjärtstopp är varje insats lika viktig och faktiskt livsavgörande. Utanför sjukhus handlar det om att våga ingripa, och på sjukhus att vässa sin organisation till att fungera så bra som det bara är möjligt.

Ta chansen att dela med er av förbättringsarbeten och projekt som rör hjärt-lungräddning, första hjälpen eller implementering genom att skicka in ert abstract för poster eller muntlig presentation. En vetenskaplig kommitté bedömer insända abstracts och väljer ut de åtta bästa för muntlig presentation. Prisutdelning sker under kongressmiddagen i Blå hallen.

För första gången anordnas en tävling i A-HLR på kongressen! Antal lag är begränsat till fem och de kommer att göra upp om segern på en scen i utställningslokalen där du som publik har chansen att komma se dem tävla, lyssna på feedback från domarna och inspireras till att kanske själv sätta ihop ett team för att deltaga på nästa kongress 2021 i Göteborg! Priset är fritt deltagande på vår nästa kongress, en vandringspokal samt naturligtvis äran! Mer information om tävlingen finns på www.hlrkongress.nu

Vi är stolta över möjligheten att bjuda in till kongressmiddag i ”Blå hallen”! En fantastisk lokal som kanske de flesta av oss bara sett på TV i samband med utdelningen av Nobelpriset. Vi lovar att bjuda på en kväll som ni sent kommer att glömma så anmäl er nu! Antalet platser är begränsat!

Det vetenskapliga programmet innehåller allt från senaste forskning till överlevare efter hjärtstopp som delar med sig av sin historia. Programmet  återfinns i sin helhet på  kongressidan www.hlrkongress.nu, där finns också all övrig information om kongressen och länk till anmälan. Efter 1 juni är avgiften förhöjd så passa på att anmäla dig redan nu!

Kom till vår kongress, lyssna på fantastiska föreläsare, deltag i workshops, titta runt bland våra utställare och sist men inte minst – nätverka och skapa kontakter med människor från hela Sverige som brinner för samma sak. Varje länk i kedjan är lika viktig!

Tillsammans räddar vi liv!

//Svenska rådet för hjärt-lungräddning

Dela innehållet: