Upprop för kontroll av hjärtstartare

Vi behöver din hjälp!

Under våren har det tyvärr ramlat bort en ökad mängd hjärtstartare ur Sveriges hjärtstartarregister. Vi misstänker att det beror på Covid-19 pandemin som pågår, och som givetvis ska vara i fokus. Att svara på registrets valideringsmail är inte topprioriterat under rådande omständigheter, vi förstår det. Men nu behöver vi din hjälp! Är du ansvarig person för en eller flera hjärtstartare på din arbetsplats, i din bostadsrättsförening, på idrottsplatsen, i badhuset med flera platser utanför sjukhus, är vi tacksamma om du kan titta i din mailbox och kontrollera om du har fått något valideringsmail från oss. Fint om du kan kontrollera hjärtstartarna i din närhet även om du inte är ansvarig person, och se efter om hjärtstartaren finns på registrets karta. Om svaret är nej, kontakta ägaren och fråga! De startare som betecknas som rörliga (i fordon), syns inte på kartan.

Validering av hjärtstartare

Validering av hjärtstartare i registret utförs för att vi ska veta att öppettider stämmer, och att hjärtstartaren inte är flyttad, borttagen eller stulen. Valideringsmail skickas ut var sjätte månad till ansvarig person. Om vi inte får något svar efter sju dagar, skickas ett nytt mail ut. Om vi inte får något svar på mail nummer två, tas hjärtstartaren bort från kartan. Ett tredje mail går ut sju dagar efter det, dvs. totalt tre valideringsmail. Kontrollera gärna i skräpkorgen om mailet har hamnat där. Under juli månad skickas inga valideringsmail ut eftersom många har semester. I år stängs funktionen mellan 1 juli och 12 augusti

Är din hjärtstartare borttagen? Maila till info@hjartstartarregistret.se, så hjälper vi till att aktivera den igen.
Läs här hur du ska validera din/dina hjärtstartare: Validera

Hur kontrollerar jag min hjärtstartare? Läs mer här.

På registrets hemsida finns en flik för vanliga frågor om registret (FAQ), se efter där om du kan hitta svar, om inte, maila info@hjartstartarregistret.se.

Tack för att ni engagerar er så vi kan rädda fler liv vid hjärtstopp utanför sjukhus och öka överlevnaden!

#tillsammansraddarviliv #allkanraddaliv

Dela innehållet: