Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Anmälan Resuscitation Academy 28-29 maj 2024 i Stockholm

28 maj kl 08:00 - 29 maj kl 17:00

 

Resuscitation Academy Sverige 2024

 

Äntligen tillbaka! Resuscitation Academy (RA) är en konceptkurs om hjärtstopp med ursprung i Seattle (US) som fokuserar på att leverera föredrag av toppklass om system som räddar liv och om högkvalitativ HLR-behandling. Syftet är att ge dig som är ansvarig för utbildning och utveckling den senaste kunskapen samt inspiration för att optimera verksamheten just din organisation.

 

Årligen inträffar ca 6000 hjärtstopp i Sverige – endast 12% överlever men med tidiga insatser kan uppemot 50-70% överleva händelsen. Ett plötsligt hjärtstopp som inträffar i samhället prövar förmågan hos larmcentral, räddningstjänst och ambulanssjukvård till max, både avseende responstider, behandling och utfallsmått och är den bästa kvalitetsindikatorn i Svensk prehospital akutsjukvård för att mäta hur organisationen fungerar.  Hur stor andel av alla hjärtstopp identifieras egenrligen på SOS Alarm eller på Sjukvårdens lamcentral (SvLc) under pågående 112-samtal? Hur lång tid tar det? Följer man American Heart Associations (AHAs) kvalitetsindikatorer och NO-NO-GO konceptet? Har kvaliteten ändrat sig över tid och hur ser uppföljning och genomlyssning ut? Mäter ni för att förbättra för att mäta igen och förbättra igen – Measure to improve. Hur ser HLR-kvalitet ut i ambulanssjukvård och i räddningstjänst, inom polisen? Hands-off intervall? Kompressionsfraktion? Vi ser fram emot att träffa dig och tillsammans diskutera hur vi kan förbättra hjärtstoppsvården i Sverige i just din organisation för att kunna rädda livet på fler som drabbas – vi vet att det är viktigt att hämta inspiration från andra för att lyckas – kom ihåg: – If you have seen one EMS-system, you have seen one EMS-system.

 

Därför, varmt välkommen till Resuscitation Academy (RA) – en unik och intensiv två-dagars kurs om högkvalitativ behandling av hjärtstopp utanför sjukhus med ett tiotal av Sveriges ledande forskare och experter. Denna kurs ger dig en fördjupning och konkreta verktyg utifrån den senaste vetenskapen, internationella riktlinjer och 10-steps for survival. RA riktar sig till dig med både vilja och möjlighet att implementera nya behandlingsstrategier och kunskap om HLR vid t.ex. larmcentral, i ambulanssjukvård, räddningstjänst, polismyndighet eller på sjukhus.

 

RA ger dig som deltagare kunskap om hjärtstopp genom praktiska övningar och föreläsningar om patofysiologi, epidemiologi, olika behandlingsinterventioner, kvalitetsuppföljning, system som räddar liv och speciella tillstånd – It takes a system to save a life.

 

Välkommen med din anmälan till Resuscitation Academy Sverige 2024, välkommen till två inspirerande och välfyllda utbildningsdagar på HLR rådets kansli i Hammarby sjöstad i Stockholm. Välkommen att förkovra din teoretiska kunskaper och till en möjlighet att träffa andra människor och bredda ditt nätverk, inkluderat i priset är även en kursmiddag dag 1 som ett sätt att lära känna varandra ytterligare samt äta en god bit mat. Läs mer i programmet och anmäl dig redan idag, antalet platser är begränsade och ett urval sker. Sista anmälningsdag 1 April. Välkommen!

 

Med vänlig hälsning kursledningen för RA Sverige:

 

Per Nordberg

inbjudan Resuscitation academy Sverige 2024

Prel program RA

Dela innehållet:

Detaljer

Börjar:
28 maj kl 08:00
Slutar:
29 maj kl 17:00
Dela innehållet: